| Autor |
Zawody F3K - Wrocław 2006-10-21 |
krall
Super Administrator

Data rejestracji: 18.10.06 |
| Dodane dnia 18-10-2006 01:36 |
|
|
Zawody odbyły się.
Pogoda była całkiem niezła.
Koledzy z Wrocławia świetnie przygotowali zawody.
Wszystko poszło gładko i sprawnie.
W zawodach wzieło udział 12 zawodników.
Rozegraliśmy 6 zadań F3K i w tym 2 zadania z F6D - co zaowocowało rozegraniem na koniec finału z F6D
Wyniki (na razie podam finalistów, o pełne wyniki proszę Janka lub Pawła):
F3K:
1. J.Juraszek
2. K.Hilbrycht
3. J.Grzesica (s)
pełna lista wyników znajduje się tu: http://www.f3k.gka.pl/others/061021_wroclaw_wyniki.pdf
F6D:
1. J.Grzesica (s)
2. J.Juraszek
3. K.Hilbrycht
Zwycięzcy otrzymali puchary, dyplomy i albumy zdjeć z Wrocławia.
Ekstra nagroda (szampan) dla zawodnika, który przebył najdłuższą drogę na zawody (a może to juz taka świecka tradycja sie z tego zrobi?) przypadła kol. K.Gil.
Zdjęcia z zawodów:
http://www.fly.kartuzy.com.pl/images/albumy/0610dlgwro
___
pozdrawiam
krzysztof hilbrycht
Edytowane przez krall dnia 24-10-2006 14:01 |
|
|
| Autor |
RE: Zawody F3K - Wrocław 2006-10-21 |
Krzys
Użytkownik
| Dodane dnia 22-10-2006 23:03 |
|
|
Witam wszystkich kolegów,w imieniu moim i kolegi Kralla chcielibyśmy podziękować za wszystko co nas spotkało podczas pobytu w Wrocławiu(a w szcególnośći koledze Grześicy on już wie za co ) i wszytskim którzy przyczynili się do zoorganizowania tych zawodów kol.Ochmanowi i całej pozostałej reszcie , która mocno pracowała nad tym żeby wszystko przebiegało w jak najlepszym porządku , koledzy wielkie dzięki
[img][/img] [img][/img]
Pozdrawiam
Krzysztof Gil |
|
|
| Autor |
pabork
Użytkownik

Miejscowość: Wrocław
| Dodane dnia 11-11-2006 12:21 |
|
|
A ja mam pytanie, jakie macie pomysły lub co widzieliście na innych (również zagranicznych) zawodach, czego we Wrocławiu zabrakło?
Myślę, że warto podyskutować nad wypracowaniem pewnego standardu,
zwłaszcza przed Eurotourem w czerwcu.
Pozdrawiam,
Paweł |
|
| Autor |
RafalB
Użytkownik
Miejscowość: Bielsko-Biała/Kraków
Data rejestracji: 12.11.06 |
| Dodane dnia 18-11-2006 10:50 |
|
|
|
Trzeba poprawić sygnalizacje dźwiękową tak aby wszystko bylo nagrane i odtwarzane z płyty lub czegoś innego. Spowoduje to w przyszłości mniej problemów z tym że dźwięk był za krótki lub że były 3 piknięcia zamiast 4 i takie tam podobne. Wart było by też zastanowić się nad zakupem duzego zegara który odmierzał by czas. Odciążyło by to osobe prowadząca zawody która musi ciągle podawać czas zawodnikom. |
|
|
| Autor |
rpilski
Użytkownik

Miejscowość: Ożarów Mazowiecki
Data rejestracji: 24.10.06 |
| Dodane dnia 18-11-2006 16:33 |
|
|
|
RafalB napisał/a:
Trzeba poprawić sygnalizacje dźwiękową tak aby wszystko bylo nagrane i odtwarzane z płyty lub czegoś innego. Spowoduje to w przyszłości mniej problemów z tym że dźwięk był za krótki lub że były 3 piknięcia zamiast 4 i takie tam podobne. Wart było by też zastanowić się nad zakupem duzego zegara który odmierzał by czas. Odciążyło by to osobe prowadząca zawody która musi ciągle podawać czas zawodnikom.
Tak. Jedno lub drugie a najlepiej oba rozwiązania połączone koniecznie trzeba zrobić na przyszły sezon. Jasne jest dla mnie jak zrobić pliki odgrywane z CD albo z odtw. MP3. Jasne jest dla mnie jak działa duży zegar elektroniczny. Nie jest dla mnie oczywiste jak możnaby w miarę prosto (i tanio) zsynchronizować jedno z drugim. Aha i idealnie byłoby mieć urządzenie nagłaśniające działające na 12V (ew. 24) wtedy można zastosować akumulator do zasilania i odpada hałas generatora.
Pozdrawiam,
Radek Pilski
Edytowane przez rpilski dnia 18-11-2006 16:34 |
|
|
| Autor |
krall
Super Administrator

| Dodane dnia 18-11-2006 16:48 |
|
|
We Wrocławiu było wszystko ok.
Choć tak jak wspomnieli koledzy trzeba popracowac na sygnalizacją.
Mamy ten program do odmierzania czasu - co to gada - nawet po polsku (tylko trzeba nagrać polskie wersje). I kupić może jakiś wzmacniacz i głośnik na 12V (moze coś używanego z allegro)
Ale ciekaw jestem jak to faktycznie zagra w praktyce.
Co do displeja/timera - Krzysiek Gil obiecał że temat popchnie w zime. Synchronizacja - no na razie tylko polegająca na równoczesnym wciśnięciu obu klawiszy 
Co do oragnizacji to jednak sędzia głóny/kierownik spoza zawodników. Dobrze żeby obsługa programu też była spoza zawodników...
Może by tak zrobic jeszcze jakieś zawody przed euroturem żeby sprawdzić te "wynalazki"?
_____
pozdrawiam
krzysztof hilbrycht |
|
|
| Autor |
pabork
Użytkownik

Miejscowość: Wrocław
| Dodane dnia 22-11-2006 16:59 |
|
|
jakiej wielkości wyświetlacz czasu jest potrzebny?
może łatwiej będzie napisać program, który będzie "mówił" i wyświetlał czas na ekranie telewizora (jakiś 21" zawsze można pożyczyć)?
pozdrawiam,
Paweł |
|
| Autor |
rpilski
Użytkownik

Miejscowość: Ożarów Mazowiecki
Data rejestracji: 24.10.06 |
| Dodane dnia 22-11-2006 19:45 |
|
|
Moim zdaniem monitor lub telewizor beda mialy za maly kontrast w porownaniu do wyswietlacza, przy sloncu moze byc trudno zobaczyc to co jest na nich wyswietlane. No i monitor/telewizor wymaga zasilania 220V a wyswietlacz pewnie da sie kupic/zrobic na 12 lub 24V.
Pozdrawiam,
Radek Pilski |
|
|